Dark Lord Potter Forums
Go Back   Dark Lord Potter Forums > Support > Tech Support
Donate Register Rules Library List IRC Chat FAQ Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices

Donate to DLP PatronusCharm Banner

 
Thread Tools Display Modes
Old 04-18-2008, 06:54 AM   #1
Drake
DA Member
 
Drake's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Virginia
Age: 22
Gender: Male
Posts: 242
Send a message via AIM to Drake
Wireless Problems in Ubuntu

I just installed Ubuntu 8.04 yesterday and found that it could not connect to my Linksys wireless network. It recognizes that there is a wireless network there, but every time I try to connect it fails to do so. I was wondering if anyone knew what might be the problem. If it helps I use a Netgear WG311v2.
__________________

Drake is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2008, 02:23 PM   #2
Nukular Winter
God of Magic
 
Nukular Winter's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Seattle
Age: 38
Gender: Male
Posts: 2,215
DLP Supporter Donor Star
Good Luck (Padding)
__________________


The first rule is: You don't talk about Alpha Fight Club.
The second rule is: Never assume it's a fart.
Nukular Winter is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2008, 04:45 PM   #3
JoJo23
Order Member
 
JoJo23's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Gender: Male
Posts: 429
See if you can access your wireless router,
I think the standard ip is 192.168.1.1
JoJo23 is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2008, 05:57 PM   #4
Richard
Avatar
 
Richard's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: California
Age: 31
Gender: Male
Posts: 1,688
Do you have a password set for logging onto your wireless? I'd recommend setting one if you didn't already.
__________________
Richard is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2008, 05:28 PM   #5
LogrusMage
Avatar
 
LogrusMage's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Huntington Sta., NY
Age: 24
Gender: Male
Posts: 1,673
Send a message via AIM to LogrusMage
Quote:
Originally Posted by KtheGreat View Post
I just installed Ubuntu 8.04 yesterday and found that it could not connect to my Linksys wireless network. It recognizes that there is a wireless network there, but every time I try to connect it fails to do so. I was wondering if anyone knew what might be the problem. If it helps I use a Netgear WG311v2.
Wooboy. Linux hates wireless users for some reason... you might want to wait until Hardy is out of beta though, its in like 5 days -_-.

My laptop runs the beta and has no trouble connecting to my linksys network with my Netgear card. I'd wait for the beta to be over and get a fresh install, see if that helps.
__________________

Thanks to Sir_Xiph0 for the Sig
LogrusMage is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2008, 06:11 PM   #6
Drake
DA Member
 
Drake's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Virginia
Age: 22
Gender: Male
Posts: 242
Send a message via AIM to Drake
Alright it's been awhile, but I finally went and installed the full version of Hardy. I'm having the same problems still.

@Richard: My router doesn't have a password set on it, so that's not the problem.

Does anyone have any idea why this might be happening? Is there some set-up thing that I might have forgotten to do?
__________________

Drake is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2008, 07:44 PM   #7
Militis
Avatar
 
Militis's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Online
Gender: Male
Posts: 1,683
This is old, but perhaps still works?

http://ge.ubuntuforums.com/showthread.php?t=51993

Also, did you upgrade from Beta, or did you do a clean install? It COULD have some effect if you just upgraded. Some config file might have been kept from Beta or something. I'm not too great with wireless, as my Dell POS wireless didn't work until Hardy - and even then I have to reboot multiple times to get it to connect.

Good luck.
Militis is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2008, 08:55 PM   #8
Drake
DA Member
 
Drake's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Virginia
Age: 22
Gender: Male
Posts: 242
Send a message via AIM to Drake
I got it working. For everyone that helped me get to this point I say thank you. I am editing this message from Linux
__________________


Last edited by Drake; 08-25-2008 at 11:33 PM.
Drake is offline   Reply With Quote


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VLC/MKV/Ubuntu - Need help LogrusMage Tech Support 7 04-13-2008 03:45 PM
What Problems Will it Cause Bush? Mordecai Politics 52 11-07-2006 12:17 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005 - 2011 Darklordpotter.net. All rights reserved.
No personal intellectual property on this site may be used without the credit and express permission of the respective authors.